Egy magyar szentember

Egy magyar szentember
Ára:  2.500Ft 2.250Ft (+ szállítás)
Szerző:   Bálint Sándor

E kötet írója, Orosz István a századforduló messze vidéken ismert búcsúvezetője volt. Hívő ember, aki azonban nem veti meg a vallásos tevékenységgel járó reális hasznot sem, akiben a vallásos hit és a paraszti, kereskedelmi élelmesség különös módon találkozik...
Végtelenül érdekes néprajzi dokumentum ez a maga nemében egyedülálló, érdekes önéletrajz: vallásos motívumai mellett jelentős adalék a kispolgárosodó parasztság lélekrajzához is.

"Orosz István jászladányi "szentember"-t a teremtő Isten hívta el apostoli szolgálatra.
A XIX-XX. század fordulója vallásos népének szellemi táplálékát adták énekei, litániái, százezrek hitét erősítette meg elkötelezett, révületes szolgálata.
A kerek hitű ember meglátta homlokán "Isten bélyegét", és kétkedés nélkül az értetlenség intézményes ellenszelével szemben követte őt a jelző nélküli szeretet jézusi útján.
Ritka érték e könyv, hiszen a XIX-XX. század szentemberei közül egyedül Orosz István hagyta ránk hiteles "szolgálati napló"-ját. Sorai e hitefogyott világban erőt adnak a csüggedőknek."
Molnár V. József

Bálint Sándor bevezetőjével, Barna Gábor utószavával

264 oldal

Vélemények

A rendeléssel, szállítással és boltunk egyéb termékeivel kapcsolatban érdeklődjön bizalommal.

Tel.:   +36 20/319 8250

E-mail:  szkitiagyor@gmail.com

Legutóbbi látogatásai
Legutóbb megnézett termékek
  1. Egy magyar szentember
    Egy magyar szentember
    2.500Ft 2.250Ft (Vallás - ősvallás kategóriából)
Az Ön kosara üres

( bővített keresés)
Szerzők

Magunkról:

A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt a belvárosában található (9022 Győr, Pálffy utca 9.) Polcainkon megtalálhatóak a magyar nemzet őstörténetével, történelmével, hagyományával, népzenéjével, stb. foglalkozó kiadványok, könyvek és cd-lemezek.

Büszkék vagyunk rá, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a magyar nemzet hagyománykincsének megőrzéséhez, életben maradásához. Valljuk, hogy csak ebből a kimeríthetetlen kincsestárból merítve és építkezve tud újjászületni a magyarság. A sokféle könyv és zenei CD mellett nemzeti ruházat forgalmazásával is foglalkozunk, a Warrior - Magyar Harcos termékek széles választéka - póló, ingpóló, pulóver, kabát, sapka - megtalálható polcainkon. Természetesen mi a boltunkban személyesen történő "böngészés" hívei vagyunk, de a "világhálóról" történő megrendeléseket is szívesen teljesítjük. A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt várja Önöket személyesen Győr belvárosában, vagy a világhálón!

Hazafias üdvözlettel:

Jobbágyi Zsolt

(tulajdonos)

Nyitvatartás:

hétfő - péntek
9.30 - 17.30 óráig
szombat
9.00 - 13 óráig
vasárnap
Zárva

Képek boltunkról

          

 

Elérhetőség

9022 Győr,
Pálffy utca 9.

Tel.: +36 20/319 8250
E-mail: szkitiagyor@gmail.com