Csontváry-képmesék - Waszlavik László

Csontváry-képmesék - Waszlavik László
Ára:  3.500Ft 3.150Ft (+ szállítás)
Szerző:   Waszlavik László

- az Egri csillagoktól Mátyás királyig

A mesélő festőgenerális

Csontváry lényegében ugyanazokat a szimbólumokat használja, mint a népművészet vagy a szakrális (kultikus, templomi) ábárzolások. Hogy a festő képeinek jelentését mind máig homály övezi, abban nagy része van annak, hogy ezt a szimbolikát nem ismerjük. Pedig a múlt század végére egy lelkes magyar iskola felfedezte ezt a kódot. Magam Az esztendő köre című 1999-ben megjelent kiadványban bukkantam rá, összeállítói között szerepel Pap Gábor, Szántai Lajos, Molnár V. József, - hogy csak a legismertebbeket említsem. 
Olvasva Pap Gábor művészettörténész két Csontváry könyvét, semmi kétségem sem volt affelől, hogy Csontváry, a festőgéniusz is a népi-szakrális jelképnyelvet használja, ugyanazt, amit a keleti szőnyegek, a dunántúli tükrösök vagy a régi, olykor az új stílusú népdalaink.

147 oldal

Vélemények

A rendeléssel, szállítással és boltunk egyéb termékeivel kapcsolatban érdeklődjön bizalommal.

Tel.:   +36 20/319 8250

E-mail:  szkitiagyor@gmail.com

Legutóbbi látogatásai
Legutóbb megnézett termékek
  1. Csontváry-képmesék - Waszlavik László
Az Ön kosara üres

( bővített keresés)
Szerzők

Magunkról:

A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt a belvárosában található (9022 Győr, Pálffy utca 9.) Polcainkon megtalálhatóak a magyar nemzet őstörténetével, történelmével, hagyományával, népzenéjével, stb. foglalkozó kiadványok, könyvek és cd-lemezek.

Büszkék vagyunk rá, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a magyar nemzet hagyománykincsének megőrzéséhez, életben maradásához. Valljuk, hogy csak ebből a kimeríthetetlen kincsestárból merítve és építkezve tud újjászületni a magyarság. A sokféle könyv és zenei CD mellett nemzeti ruházat forgalmazásával is foglalkozunk, a Warrior - Magyar Harcos termékek széles választéka - póló, ingpóló, pulóver, kabát, sapka - megtalálható polcainkon. Természetesen mi a boltunkban személyesen történő "böngészés" hívei vagyunk, de a "világhálóról" történő megrendeléseket is szívesen teljesítjük. A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt várja Önöket személyesen Győr belvárosában, vagy a világhálón!

Hazafias üdvözlettel:

Jobbágyi Zsolt

(tulajdonos)

Nyitvatartás:

hétfő - péntek
9.30 - 17.30 óráig
szombat
9.00 - 13 óráig
vasárnap
Zárva

Képek boltunkról

          

 

Elérhetőség

9022 Győr,
Pálffy utca 9.

Tel.: +36 20/319 8250
E-mail: szkitiagyor@gmail.com