Csuda-dolgairól írtak krónikákat - Pap Gábor

Csuda-dolgairól írtak krónikákat - Pap Gábor
Ára:  3.990Ft 3.791Ft (+ szállítás)
Szerző:   Pap Gábor

A Toldi-monda Petrus Ilosvanusnál és Arany Jánosnál

"Ha az utca embere meghallja Toldi Miklós nevét, tízből kilenc - feltéve, hogy egyáltalán hallott már róla - biztosan Arany János elbeszélő költeményét fogja emlegetni. A maradék egy esetleg arra is emlékezni fog: mintha a költő valamelyik elődjétől (de ki is lehetett az?) néhány sort felhasznált volna a maga Toldijának egy-egy éneke elé mottónak. De hogy a címszereplő személyén kívül mi kötheti össze a két művet? ...Erre már az akadémikus is csak a fejét csóválja: hát bizony nem sok.
Mi ebben a könyvsorozatban (A magyar irodalom gyöngyszemei - csillagmítoszi foglalatban") eredeti, sőt, mondhatnánk, egészen sajátos szemszögből vizsgáljuk irodalmunk klasszikusainak remekműveit. Válaszunk hát az előző kérdésre, előleges fogalmazásban és egyetlen mondatba sűrítve így szól: Ilosvai Selymes Péter (mert így hívják az "elődöt") költeménye a "Hétbolygó"-rendszer működésének rendjében pergeti, illetve tagolja a maga cselekményét; Arany János a "Napút" - értsd: a csillagképek sorából kirajzolódó Ekliptika, de még inkább a hónapokból kikerekedő évkör - tizenkettességének keretében. - Hááát...Lehet ezt bizonyítani? - hitetlenkedik (jogosan!) akadémikusunk. - De hiszen most éppen ezen vagyunk - válaszolhatjuk neki -, ha engedi, hogy megszólaljunk."

183 oldal

A szerző további művei

Vélemények

A rendeléssel, szállítással és boltunk egyéb termékeivel kapcsolatban érdeklődjön bizalommal.

Tel.:   +36 20/319 8250

E-mail:  szkitiagyor@gmail.com

Legutóbbi látogatásai
Legutóbb megnézett termékek
  1. Csuda-dolgairól írtak krónikákat - Pap Gábor
Az Ön kosara üres

( bővített keresés)
Szerzők

Magunkról:

A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt a belvárosában található (9022 Győr, Pálffy utca 9.) Polcainkon megtalálhatóak a magyar nemzet őstörténetével, történelmével, hagyományával, népzenéjével, stb. foglalkozó kiadványok, könyvek és cd-lemezek.

Büszkék vagyunk rá, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a magyar nemzet hagyománykincsének megőrzéséhez, életben maradásához. Valljuk, hogy csak ebből a kimeríthetetlen kincsestárból merítve és építkezve tud újjászületni a magyarság. A sokféle könyv és zenei CD mellett nemzeti ruházat forgalmazásával is foglalkozunk, a Warrior - Magyar Harcos termékek széles választéka - póló, ingpóló, pulóver, kabát, sapka - megtalálható polcainkon. Természetesen mi a boltunkban személyesen történő "böngészés" hívei vagyunk, de a "világhálóról" történő megrendeléseket is szívesen teljesítjük. A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt várja Önöket személyesen Győr belvárosában, vagy a világhálón!

Hazafias üdvözlettel:

Jobbágyi Zsolt

(tulajdonos)

Nyitvatartás:

hétfő - péntek
9.30 - 17.30 óráig
szombat
9.00 - 13 óráig
vasárnap
Zárva

Képek boltunkról

          

 

Elérhetőség

9022 Győr,
Pálffy utca 9.

Tel.: +36 20/319 8250
E-mail: szkitiagyor@gmail.com