Horvátország és tengerpartja - magyar emlékek és látnivalók

Horvátország és tengerpartja - magyar emlékek és látnivalók
Ára:  2.360Ft 2.124Ft (+ szállítás)
Szerző:   Dr. Bedécs Gyula


Horvátország és tengerpartja - magyar emlékek és látnivalók

Ami az útikönyvekből kimaradt - Rendhagyó útikalauz

A magyar történelem és kultúra, valamint a tartalmas utazásokat kedvelőknek ajánljuk ezt a rendhagyó útikönyvet. Két ország két nyelvet beszélő népe élt egy korona alatt évszázadokig. Ez magyarázza a magyar vonatkozású emlékek gazdagságát és sokszínűségét. A teljesség igényével, a témához méltó terjedelemben tártuk fel az útikönyvekben általában nem, vagy csak néhány mondatban jelzett látnivalók sokaságát. Az Alsó-Drávaszög, Szlavónia, a Muraköz és Zagorje, valamint Zágráb, Ozalj és Károlyváros/ Karlovac tán kevésbé közismert emlékei mellett természetesen bőven foglalkozik a könyv a magyar nyaralók körében is rendkívül népszerű tengerparti településekkel. Fiume/Rijeka, Abbázia/Opatija, Pula, Krk, Zengg/Senj, Zára/Zadar, Trau/Trogir, Spalato/Split és Raguza/Dubrovnik eddig talán kevésbé ismert részletei kapnak új megvilágítást és történelmi távlatot az egyes fejezetekben.
A csodálatos alkotások mellett hősies küzdelmek, felemelő események, szívszorító helyzetek és véres tragédiák kapcsolódnak a Délvidékhez és az Adriához a magyar történelemben.
Lényegretörő, de számtalan érdekességgel fűszerezett kis portrék mutaják be Könyves Kálmán, IV. Béla, Anjou királyaink, valamint a Zrínyiek, Frangepánok, Draskovicsok, Erdődyek és Újlakyak néha ellentmondásos, de mindig lenyűgöző tevékenységét. Elgondolkodhatunk évszázados sorsukon, megcsudálhatjuk fényűző, olykor komor kastélyaikat, váraikat.
Bár könyvünk nem foglalkozik a települések egyéb látnivalóival (ezeket az országról szóló útikönyvek bármelyikéből megismerhetik az érdeklődők), mégis járjuk az ódon utcákat, látjuk a meghitt kis templomokat, sétálunk a kikötőben, gyönyörködünk az igézően változatos tengerpartban, lubickolunk a mélykék vízben, megcsodáljuk az olajfaligeteket, kóstolgatjuk a jellegzetesen elkészített ételeket, és kortyolgatjuk a tüzes dalmát borokat. Tehát a magyar emlékek nyomában járva is rabul ejt bennünket Horvátország és tengerpartja.

BKL Kiadó

Vélemények

A rendeléssel, szállítással és boltunk egyéb termékeivel kapcsolatban érdeklődjön bizalommal.

Tel.:   +36 20/319 8250

E-mail:  szkitiagyor@gmail.com

Legutóbbi látogatásai
Legutóbb megnézett termékek
  1. Horvátország és tengerpartja - magyar emlékek és látnivalók
Az Ön kosara üres

( bővített keresés)
Szerzők

Magunkról:

A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt a belvárosában található (9022 Győr, Pálffy utca 9.) Polcainkon megtalálhatóak a magyar nemzet őstörténetével, történelmével, hagyományával, népzenéjével, stb. foglalkozó kiadványok, könyvek és cd-lemezek.

Büszkék vagyunk rá, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a magyar nemzet hagyománykincsének megőrzéséhez, életben maradásához. Valljuk, hogy csak ebből a kimeríthetetlen kincsestárból merítve és építkezve tud újjászületni a magyarság. A sokféle könyv és zenei CD mellett nemzeti ruházat forgalmazásával is foglalkozunk, a Warrior - Magyar Harcos termékek széles választéka - póló, ingpóló, pulóver, kabát, sapka - megtalálható polcainkon. Természetesen mi a boltunkban személyesen történő "böngészés" hívei vagyunk, de a "világhálóról" történő megrendeléseket is szívesen teljesítjük. A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt várja Önöket személyesen Győr belvárosában, vagy a világhálón!

Hazafias üdvözlettel:

Jobbágyi Zsolt

(tulajdonos)

Nyitvatartás:

hétfő - péntek
9.30 - 17.30 óráig
szombat
9.00 - 13 óráig
vasárnap
Zárva

Képek boltunkról

          

 

Elérhetőség

9022 Győr,
Pálffy utca 9.

Tel.: +36 20/319 8250
E-mail: szkitiagyor@gmail.com