Nagymama rajzolást segítő jegyzetei - Makoldi Sándorné

Nagymama rajzolást segítő jegyzetei - Makoldi Sándorné
Ára:  2.800Ft 2.520Ft (+ szállítás)
Szerző:   Makoldi Sándorné

A képzőművészetben a rajz, a festés a szemünkön keresztül az agy munkája. Megkérdezzük magunktól: miért tetszik a látvány, miért akarjuk megörökíteni? - tehát elgondolkodunk először. Az után jön csaka kéz munkája, hogy az hogyan oldja meg a feladatot. És megint az agy választ, hogy megfelelően oldotta-e meg a kéz a gondolatot. A látvány rávetül a gondolatra.
Mert minden rajz, kép a múltunkban is gyökeredzik, amikor értelmezzük, ráépül egy hagyományra - bármennyire is egyedi, amikor megjelenik bennünk. Mint a vándormadarak, mi is visszatérünk - ösztöneinkben - a már látott, megélt, vagy csak elődeink életében megtapasztalt emlékekhez-képekhez. A jel, a kép (a valóság sűrített, átírt formája) mindenképpen információ, azért beszélhetünk képírásról. Még a legnaturálisabb formája is hordoz valamilyen jelentést - legfeljebb nem a leglényegesebbet.
A magyaroknak a művészetben - az európaiakhoz képest - alapvető követelmény nem csak az antik mitológia, vagy a keresztény jelképek ismerete, hanem a népművészetünk is - ami viszont a keleti gyökereinkhez vezet. A Közel-Kelethez éppúgy, mint a távolba, a ma már csak homályba vesző régmúltba - amit éppen a megmaradt szokások, a képi analógiák útján lehet megismerni. Tehát az utalások, kép-jelek használatához először saját kultúránk lényegét fedezzük föl: szülők, gyerekek együtt.

160 oldal

Vélemények

A rendeléssel, szállítással és boltunk egyéb termékeivel kapcsolatban érdeklődjön bizalommal.

Tel.:   +36 20/319 8250

E-mail:  szkitiagyor@gmail.com

Legutóbbi látogatásai
Legutóbb megnézett termékek
  1. Nagymama rajzolást segítő jegyzetei - Makoldi Sándorné
Az Ön kosara üres

( bővített keresés)
Szerzők

Magunkról:

A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt a belvárosában található (9022 Győr, Pálffy utca 9.) Polcainkon megtalálhatóak a magyar nemzet őstörténetével, történelmével, hagyományával, népzenéjével, stb. foglalkozó kiadványok, könyvek és cd-lemezek.

Büszkék vagyunk rá, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a magyar nemzet hagyománykincsének megőrzéséhez, életben maradásához. Valljuk, hogy csak ebből a kimeríthetetlen kincsestárból merítve és építkezve tud újjászületni a magyarság. A sokféle könyv és zenei CD mellett nemzeti ruházat forgalmazásával is foglalkozunk, a Warrior - Magyar Harcos termékek széles választéka - póló, ingpóló, pulóver, kabát, sapka - megtalálható polcainkon. Természetesen mi a boltunkban személyesen történő "böngészés" hívei vagyunk, de a "világhálóról" történő megrendeléseket is szívesen teljesítjük. A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt várja Önöket személyesen Győr belvárosában, vagy a világhálón!

Hazafias üdvözlettel:

Jobbágyi Zsolt

(tulajdonos)

Nyitvatartás:

hétfő - péntek
9.30 - 17.30 óráig
szombat
9.00 - 13 óráig
vasárnap
Zárva

Képek boltunkról

          

 

Elérhetőség

9022 Győr,
Pálffy utca 9.

Tel.: +36 20/319 8250
E-mail: szkitiagyor@gmail.com