Őseink hite, hitünk ősei - Dr. T. Túri Gábor

Őseink hite, hitünk ősei - Dr. T. Túri Gábor
Ára:  4.800Ft 4.560Ft (+ szállítás)
Szerző:   Dr. T. Túri Gábor

Dr. T. Túri Gábor, regényíró 1949-ben született Budapesten. Foglalkozására nézve orvos, aki már az egyetemi évei alatt is különös vonzalmat érzett a történelem – ezen belül is – főleg az őstörténelem iránt. Az eltelt évek hosszú sora alatt arra a megállapításra jutott, hogy őstörténelemmel foglalkozni magyarságismeret nélkül lehetetlenség. Ezért saját őstörténeti kutatásai – és az eddig kiadott könyvei – lépésről lépésre szervesen és egyre biztosabban beépültek abba a fogalomkörbe, amit ő magyarságtudománynak nevez. Meggyőződése, hogy egy lelkiismeretes magyar kutató – legyen amatőr vagy hivatásos régész, történész vagy egyiptológus, aki ismeri nyelvünk felépítését, népszokásainkat, népművészetünket, gesztáink tartalmát és népmeséinket – az ókori kultúrák tanulmányozása közben előbb vagy utóbb (de egyszer mindenképpen) találkozni fog a magyarság kultúrájával rokon, és sokszor egyenesen hozzá-vezető adatokkal. A szerző úgy véli, hogy ezeket nem észrevenni és megkerülni képtelenség. A kutató részéről ekkor kétféle reakció lehetséges. Vagy feldolgozza ezeket a talált „nyomokat”, és párhuzamba állítja őket a Kárpát-medencei magyar kultúra megfelelő adataival, nyelvi anyagával, tárgyi kultúrájával, vállalva, hogy ráakasztják a nemzetieskedő, műkedvelő jelzőt, vagy pedig egyszerűen tudomást sem vesz róluk. Úgy tesz, mintha ezek a nyomok nem is léteznének. Sajnos ez utóbbi felfogás jellemzi még manapság is hivatalos történészeinket, akik mindezt azért teszik, nehogy valaki rájuk akaszthassa a nemzetieskedő jelzőt.

E könyv írója, ezzel szemben, izgalmas nyomozásba kezd. E hazug és álobjektív magatartás helyett, igyekszik inkább az általa felismert tényeket – amelyek egy részét a helyszínen is tanulmányozta – bátran az olvasói elé tárni. A téma iránt érdeklődők számára így ezek a feltáruló és lebilincselő összefüggések sokszor meglepő és elgondolkodtató tényeket eredményeznek. Most is, e könyv lapjain, a fentiek szellemében elevenedik meg az olvasó előtt a magyar kereszténység kialakulása, a magyarok Mária Magdolna-hagyománya, valamint a szabadkőművesek és a magyar pálosok kialakulásának története, úgy hogy ezek ugyanakkor az etióp kereszténységgel, az ősi, sumér és egyiptomi vallás részleteivel, valamint a templomosok történetével is egységes, szerves kapcsolatot alkotnak…

371 oldal

A szerző további művei
Vélemények

A rendeléssel, szállítással és boltunk egyéb termékeivel kapcsolatban érdeklődjön bizalommal.

Tel.:   +36 20/319 8250

E-mail:  szkitiagyor@gmail.com

Legutóbbi látogatásai
Legutóbb megnézett termékek
  1. Őseink hite, hitünk ősei - Dr. T. Túri Gábor
Az Ön kosara üres

( bővített keresés)
Szerzők

Magunkról:

A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt a belvárosában található (9022 Győr, Pálffy utca 9.) Polcainkon megtalálhatóak a magyar nemzet őstörténetével, történelmével, hagyományával, népzenéjével, stb. foglalkozó kiadványok, könyvek és cd-lemezek.

Büszkék vagyunk rá, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a magyar nemzet hagyománykincsének megőrzéséhez, életben maradásához. Valljuk, hogy csak ebből a kimeríthetetlen kincsestárból merítve és építkezve tud újjászületni a magyarság. A sokféle könyv és zenei CD mellett nemzeti ruházat forgalmazásával is foglalkozunk, a Warrior - Magyar Harcos termékek széles választéka - póló, ingpóló, pulóver, kabát, sapka - megtalálható polcainkon. Természetesen mi a boltunkban személyesen történő "böngészés" hívei vagyunk, de a "világhálóról" történő megrendeléseket is szívesen teljesítjük. A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt várja Önöket személyesen Győr belvárosában, vagy a világhálón!

Hazafias üdvözlettel:

Jobbágyi Zsolt

(tulajdonos)

Nyitvatartás:

hétfő - péntek
9.30 - 17.30 óráig
szombat
9.00 - 13 óráig
vasárnap
Zárva

Képek boltunkról

          

 

Elérhetőség

9022 Győr,
Pálffy utca 9.

Tel.: +36 20/319 8250
E-mail: szkitiagyor@gmail.com