Pap Gábor - Az ég mennyezeti

Pap Gábor - Az ég mennyezeti
Ára:  3.900Ft 3.510Ft (+ szállítás)
Szerző:   Pap Gábor

Festett kazetás mennyezeteinkről


A Kárpát-medencei magyar műveltség egészen különleges részét képezik a festett kazettás templomi mennyezetek. Ezek zöme a 17-18. században protestáns vidéki templomokban készült, de - jelezve, hogy üzenetük nem korlátozódik felekezet tételeire - katolikus templomokban is előfordul. Az érdekes kérdés az, hogy a nyilvánvalóan nagy mértékű pusztulás ellenére megdöbbentő gazdagságban, ezres nagyságrendben fennmaradt festett kazetták, melyek csodálatos formagazdagságot mutatnak, milyen üzenetet, tanítást hordoznak? Pap Gábor művészettörténész professzor több évtizedes kutató munkája eredményeként arra a meggyőződésre jutott, hogy az a képi beszéd, ami ezeken a mennyezeteken elénk tárul, ősvallásunk alaptételeit mutatja, vagyis időtlen mélységből szólít bennünket. Ennek fényében mit jelentett magyar nyelvterületen a reformáció? Pontosan azt, amit szó szerinti fordításával kapunk: re-formáció, tehát újraformálás, az eredeti hitünkhöz való visszafordulás, visszatérés.

A több évtizedes munka méltó, szép összefoglalása ez a rendkívül igényes, jó minőségű képanyaggal elkészített könyv.

155 oldal


A szerző további művei

Vélemények

A rendeléssel, szállítással és boltunk egyéb termékeivel kapcsolatban érdeklődjön bizalommal.

Tel.:   +36 20/319 8250

E-mail:  szkitiagyor@gmail.com

Legutóbbi látogatásai
Legutóbb megnézett termékek
  1. Pap Gábor - Az ég mennyezeti
    Pap Gábor - Az ég mennyezeti
    3.900Ft 3.510Ft ( kategóriából)
Az Ön kosara üres

( bővített keresés)
Szerzők

Magunkról:

A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt a belvárosában található (9022 Győr, Pálffy utca 9.) Polcainkon megtalálhatóak a magyar nemzet őstörténetével, történelmével, hagyományával, népzenéjével, stb. foglalkozó kiadványok, könyvek és cd-lemezek.

Büszkék vagyunk rá, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a magyar nemzet hagyománykincsének megőrzéséhez, életben maradásához. Valljuk, hogy csak ebből a kimeríthetetlen kincsestárból merítve és építkezve tud újjászületni a magyarság. A sokféle könyv és zenei CD mellett nemzeti ruházat forgalmazásával is foglalkozunk, a Warrior - Magyar Harcos termékek széles választéka - póló, ingpóló, pulóver, kabát, sapka - megtalálható polcainkon. Természetesen mi a boltunkban személyesen történő "böngészés" hívei vagyunk, de a "világhálóról" történő megrendeléseket is szívesen teljesítjük. A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt várja Önöket személyesen Győr belvárosában, vagy a világhálón!

Hazafias üdvözlettel:

Jobbágyi Zsolt

(tulajdonos)

Nyitvatartás:

hétfő - péntek
9.30 - 17.30 óráig
szombat
9.00 - 13 óráig
vasárnap
Zárva

Képek boltunkról

          

 

Elérhetőség

9022 Győr,
Pálffy utca 9.

Tel.: +36 20/319 8250
E-mail: szkitiagyor@gmail.com