A szkíta Iliász és a végítélet Odüsszeiája - Dobos Csanád

A szkíta Iliász és a végítélet Odüsszeiája - Dobos Csanád
Ára:  3.900Ft (+ szállítás)
Szerző:   Dobos Csanád

Homéroszi asztrológia

"Nem csak az a lényeg, ami az eposzokba van írva, hanem az is, ami a napút logikájukból következik."

Dobos Csanád "A szkíta Iliász és a végítélet Odüsszeiája - Homéroszi asztrológia" című kétrészes tanulmányában figyelemre méltó kísérletet tett arra, hogy a maga kitaposta úton tárja fel a két Homérosz-eposz közös szerkezetét. Előképéül egyedül Jan Vratislav Žižka "Der Tierkreis" című, a maga idejében kevés figyelemre méltatott művét (Artia, Prága, 1979.) választhatta - hivatkozik is rá! -, aki a "Homérosz" névben a "hémerasz", azaz a "nappal" szót vélte felfedezni. Tovább azonban nem lépett. Dobos Csanád viszont kulcsfontosságúnak ítélte ezt a felismerést, és elkezdte számolni a napokat, amelyeket a költő jelentős cselekmény-mozzanatokkal töltött ki az eposzokban. Ilyen módon fontos összefüggéseket sikerült felismernie mind a két mű esemény-csoportosításában. Ezeket az összefüggéseket azután az állatöv rendszerében próbálta továbbb értelmezni - sikerrel. Gondolatmenete jól követhető, az igazolásul kiválasztott idézetek általában találóak. 

Pap Gábor művészettörténész


A könyv megvásárolható Budapesten a 48-as Egyetemi Könyvesboltban (Baross u. 48.), Győrben a Szkíta Könyvesboltban (Pálffy u. 9.)

Vélemények

A rendeléssel, szállítással és boltunk egyéb termékeivel kapcsolatban érdeklődjön bizalommal.

Tel.:   +36 20/319 8250

E-mail:  szkitiagyor@gmail.com

Legutóbbi látogatásai
Legutóbb megnézett termékek
  1. A szkíta Iliász és a végítélet Odüsszeiája - Dobos Csanád
Az Ön kosara üres

( bővített keresés)
Szerzők

Magunkról:

A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt a belvárosában található (9022 Győr, Pálffy utca 9.) Polcainkon megtalálhatóak a magyar nemzet őstörténetével, történelmével, hagyományával, népzenéjével, stb. foglalkozó kiadványok, könyvek és cd-lemezek.

Büszkék vagyunk rá, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a magyar nemzet hagyománykincsének megőrzéséhez, életben maradásához. Valljuk, hogy csak ebből a kimeríthetetlen kincsestárból merítve és építkezve tud újjászületni a magyarság. A sokféle könyv és zenei CD mellett nemzeti ruházat forgalmazásával is foglalkozunk, a Warrior - Magyar Harcos termékek széles választéka - póló, ingpóló, pulóver, kabát, sapka - megtalálható polcainkon. Természetesen mi a boltunkban személyesen történő "böngészés" hívei vagyunk, de a "világhálóról" történő megrendeléseket is szívesen teljesítjük. A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt várja Önöket személyesen Győr belvárosában, vagy a világhálón!

Hazafias üdvözlettel:

Jobbágyi Zsolt

(tulajdonos)

Nyitvatartás:

hétfő - péntek
9.30 - 17.30 óráig
szombat
9.00 - 13 óráig
vasárnap
Zárva

Képek boltunkról

          

 

Elérhetőség

9022 Győr,
Pálffy utca 9.

Tel.: +36 20/319 8250
E-mail: szkitiagyor@gmail.com