Wass Albert vadászatai és erdélyi ételreceptjei

Wass Albert vadászatai és erdélyi ételreceptjei
Ára:  2.000Ft 1.800Ft (+ szállítás)
Szerző:   Wass Albert

A mezőségi ember, a vasasszentgothárdi Wass-család hétköznapjaiba nyerhetünk bepillantást az önéletrajzi ihletettségű vadásznovellák olvasása és a konyhájukban készült egyszerű ételek megismerése során. A kötetet az egykori vadászatokon is résztvevő Schell József Antal grafikusművész tollrajzai teszik még hitelesebbé.

"A legfurcsább szarvaskalandban a Moldovánka-pláj alatt volt részem, a déli lejtőn. A lejtő nem volt túlságosan meredek, de sűrű erdő borította, ami főleg fiatal lucfenyőkből állt. Volt ott egy öreg bika; mi csak "gyilkosnak" hívtuk, nem annyira a természete, hanem az agancsai miatt. Amikor egy bika megvénül, kezdi elveszíteni agancsairól az ágakat, úgymond kezdi "visszarakni", s végül egyes példányoknak fegyver marad a helyén, olyan, mint egy görbe kard, majdnem fehér és nagyon hegyes. Ezek a gyilkosok. Néha több fiatal bikát megölnek, mint egy falka farkas. Abban a fenyvesben volt egy ilyen gyilkos két tehénnel, s a kormány vadőre, aki parancsot kapott, hogy ölje meg a dúvadat, három héten át képtelen volt elejteni. Így hát a szezon végén, amikor a bikák már kezdtek elcsendesedni, magam kezdtem el utánanézni a dolognak."

212 oldal

A szerző további művei

Vélemények

A rendeléssel, szállítással és boltunk egyéb termékeivel kapcsolatban érdeklődjön bizalommal.

Tel.:   +36 20/319 8250

E-mail:  szkitiagyor@gmail.com

Legutóbbi látogatásai
Legutóbb megnézett termékek
  1. Wass Albert vadászatai és erdélyi ételreceptjei
Az Ön kosara üres

( bővített keresés)
Szerzők

Magunkról:

A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt a belvárosában található (9022 Győr, Pálffy utca 9.) Polcainkon megtalálhatóak a magyar nemzet őstörténetével, történelmével, hagyományával, népzenéjével, stb. foglalkozó kiadványok, könyvek és cd-lemezek.

Büszkék vagyunk rá, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a magyar nemzet hagyománykincsének megőrzéséhez, életben maradásához. Valljuk, hogy csak ebből a kimeríthetetlen kincsestárból merítve és építkezve tud újjászületni a magyarság. A sokféle könyv és zenei CD mellett nemzeti ruházat forgalmazásával is foglalkozunk, a Warrior - Magyar Harcos termékek széles választéka - póló, ingpóló, pulóver, kabát, sapka - megtalálható polcainkon. Természetesen mi a boltunkban személyesen történő "böngészés" hívei vagyunk, de a "világhálóról" történő megrendeléseket is szívesen teljesítjük. A Szkítia Győr Nemzeti Könyvesbolt várja Önöket személyesen Győr belvárosában, vagy a világhálón!

Hazafias üdvözlettel:

Jobbágyi Zsolt

(tulajdonos)

Nyitvatartás:

hétfő - péntek
9.30 - 17.30 óráig
szombat
9.00 - 13 óráig
vasárnap
Zárva

Képek boltunkról

          

 

Elérhetőség

9022 Győr,
Pálffy utca 9.

Tel.: +36 20/319 8250
E-mail: szkitiagyor@gmail.com